Projekt Arbiana

Detalji projekta

Projekt „Rekonstrukcija turističkog objekta Arbiana“ provodi se u sklopu natječaja „Podrška razvoju MSP u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela“, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“

PROJEKT U BROJKAMA

  • Razdoblje provedbe projekta je od: 26.06.2017. do 26.01.2019.
  • Ukupna vrijednost projekta: 19.686.882,16 HRK
  • Ukupni prihvatljivi troškovi projekta: 15.223.443,73 HRK
  • Iznos bespovratnih sredstava: 6.910.064,22 HRK
  • Kontakt za dodatne informacije: franjo.ljevar@arbianahotel.com

CILJ PROJEKTA

Cilj projekta je proširiti broj smještajnih kapaciteta i poboljšati kvalitetu smještaja te dopuniti postojeću ponudu turističkog objekta s novim dodatnim sadržajima koji će turistima omogućiti bogatiji i nezaboravan doživljaj na otoku Rabu. Podizanjem kvalitete i diferenciranošću turističke ponude doprinijet će se produljenju turističke sezone, većoj popunjenosti i zadržavanju gosta u hotelu, čime će se istovremeno značajno povećati konkurentnost MSP u turizmu i turističke destinacije otoka Raba. Ovim projektom obuhvaćeno je uređenje postojećih prostora, formiranje novih sadržaja u interijeru i vanjskim dijelovima hotela kako bi se postigla viša kvaliteta usluge za planiranu kategoriju hotela. Realizacijom projekta rekonstrukcije turističkog objekta Arbiana i proširenja ponude kroz uvođenje novih dodatnih sadržaja te edukaciju zaposlenika povećati će se konkurentnost objekta koji će tada u kombinaciji sa povoljnom lokacijom na kojoj se nalazi rezultirati povećanjem konkurentnosti ne samo samog objekta nego i destinacije u cijelosti. Inovativnost dodatne ponude kroz izgradnju i opremanje vanjskog bazena, opremanje i uređenje wine bara, nabavku takvog oblika rekreacijske opreme koja nema negativnog utjecaja na okoliš već naglašava važnost korištenja obnovljivih izvora energije te ujedno i predstavljaju inovativnost na tržištu osigurava visoku kvalitetu turističke ponude objekta i razlog su više za dolazak gostiju upravo u grad Rab.

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Više o projektu pročitaj ovdje.